Interieur

Sofa of bank

Op zoek naar een nieuwe bank? Het moet duurzaam zijn, want een bank krijg je niet elk jaar. Het is daarom belangrijk dat je nieuwe bank perfect is en helemaal voldoet aan je verwachting. Hoe kies je een “juiste” bank? Dit hangt af van uw budget, de gezinssituatie (kinderen en/of huisdieren), uw voorkeur voor het materiaal en hoe de nieuwe bank in uw huidige interieur wordt geïntegreerd. We helpen u hier stap voor stap bij uw besluitvorming voor het kiezen van een nieuwe bank die bij u past!

Meet eerst de grootte van de kamer en het bestaande meubilair.


Zorg ervoor dat u precies de afmetingen van uw kamer en bestaande meubels meet voordat u naar de winkel gaat om nieuwe banken te beoordelen.

Het creëren van een sfeer van rust is erg belangrijk. Te veel accenten en accessoires opgestapeld in een kamer zullen je verblind en rusteloos maken. Kies in plaats daarvan voor een enkel expressief meubelstuk voor meer dan kleine elementen. Houd rekening met de kleuren van het bestaande meubilair en de ruimte bij het kiezen van moderne banken.

Een bank die ‘uitsteekt’ van de grond ziet er minder ‘zwaar’ uit, zeker wanneer de bank voor het raam wordt geplaatst en wanneer er zonlicht op de bank valt. Zelfs een royale hoekbank kan in een relatief kleine ruimte een ruimtelijk gevoel geven.

Controleer de kwaliteit van het bankframe


Schud de bank of chaise longue met twee handen en voel of het hele frame stevig is. Open indien mogelijk een hoek van de stof onder de bankbodem en controleer of er rotting, insecten, littekens, enz. zijn. Je moet ook het houten frame controleren om er zeker van te zijn dat het beter is verbonden door middel van pen en gat in plaats van spijkers, en of de pen-gat verbinding is verstevigd met lijm.

Inspecteer de kwaliteit van het interne kussen


Tegenwoordig gebruiken high-end banken een nylon lint en een gekruiste veerstructuur voor de onderliggende structuur van de bank. Je zou ook meerdere lagen beddengoed van hoogelastisch schuim, polyesterwatten en lichtgewicht schuim moeten zien. Dit type kussen zorgt voor supercomfort met de beste veerkracht. De achterkant en onderkant van banken uit het middensegment zijn meestal gemaakt van vezelplaat met lagen schuim van gemiddelde dichtheid en polyesterwatten. Als je op deze banken zit, voel je het kussen een beetje hard met minder veerkracht.

· Controleer de stof en naaien
Leren banken zijn er in twee soorten, volledig leer en half leer of leer match. Een volledig leren bank verbruikt gewoonlijk huiden van maximaal 10 runderen, dus het is erg prijzig, maar heeft de beste doorlaatbaarheid en gevoel. Leather Match betekent het gebruik van topnerfleder voor de gebieden waar uw lichaam elkaar raakt, terwijl de rugleuning en zijkanten van de bank PU-kunstleer PVC gebruiken in plaats van leer, waardoor de kosten worden verlaagd om het betaalbaarder te maken terwijl het nog steeds van goede kwaliteit is.

Sofa leer kan afkomstig zijn van koe of buffel. Vanuit andere perspectieven zijn er drie soorten leer, topnerf, split (de tweede laag leer onder topnerf) en derde laag leer. Topnerf is de meest duurzame leersoort die voor banken wordt gebruikt, omdat het kleur goed vasthoudt, beter bestand is tegen mechanische sterkte en een rijk, hoogwaardig uiterlijk heeft met een goede luchtdoorlatendheid. Splitleer is de binnenlaag van een huid die in twee stukken is gesplitst en inferieur is aan topnerfleer.

Je hebt misschien ook wel eens gehoord van gebonden leer. Maar dit is een misleidende term omdat het gebonden leer geen echt leer is. Sommige meubelwinkels categoriseren hun gelijmde lederen meubels met de echte lederen meubels, wat niet ethisch en eerlijk is.