Wonen

Zo leef je meer natuurlijk

Men is steeds meer bezig met duurzaamheid. Een deel van deze mensen willen natuurlijk leven. Wat houdt dit eigenlijk in en hoe kan je meer natuurlijk leven? Dat lees je in dit artikel. 

Wat is natuurlijk leven?

Natuurlijk leven houdt in dat je meer volgens onze voorouders leeft. Je probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van wat de natuur ons brengt en beperkt het gebruik van technologieën zoveel als het kan

Helemaal natuurlijk leven kan niet in de huidige maatschappij. Bovendien heeft technologie ook grote voordelen. Als je bijvoorbeeld zoals vroeger zou moeten koken op een vuurtje zou je daar veel tijd aan kwijt zijn. Je kunt bijvoorbeeld wel meer natuurlijk koken als je zoveel mogelijk verse producten gebruikt. Door meer natuurlijk te leven ervaren mensen verbinding met moeder aarde en voelen ze zich rustiger.

Beperk het gebruik van medicatie

Een van de onderdelen van een natuurlijke levensstijl is om zo min mogelijk gebruik te maken van medicatie. Dit betekent niet dat je helemaal geen medicatie mag gebruiken. Helaas is in sommige gevallen dit namelijk niet mogelijk. Echter wordt er in Nederland veel gebruikgemaakt van paracetamol als het eigenlijk niet nodig is. Huisartsen schrijven dit ook volop voor bij kwaaltjes. Bovendien kan het zonder recept worden gehaald bij vele winkels. Paracetamol is echter vaak niet nodig. Als je milde pijn hebt kun je ook iets doen ter afleiding, waardoor je minder de pijn voelt. Helaas krijgen we onbewust ook medicatie binnen, namelijk via het drinkwater. Het drinkwater in Nederland is erg schoon, maar de laatste jaren is medicatie- en drugsgebruik in Nederland erg omhoog gegaan. Zulke kleine stofjes kunnen helaas niet collectief uit het water worden gefilterd. Dit kan je wel zelf doen met een waterontharder. Een ander voordeel van een waterontkalker is dat de leidingen van bijvoorbeeld je wasmachine hierdoor langer goed blijven, waardoor je minder vaak nieuwe apparaten hoeft te kopen. Met een water filter kunnen ook de kleine deeltjes medicatie en drugs uit het water worden gehaald. 

Eet zoveel mogelijk natuurlijk

Zoveel mogelijk natuurlijk eten doe je door het gebruiken van kant- en klare maaltijden en afhaalmaaltijden te beperken of te vermijden. Daarnaast moet je zo vers mogelijk koken. Producten uit de diepvries of potjes passen hier niet bij. Maak ook al je sauzen zelf. Een tomatensaus kan je makkelijk zelf maken met verse tomaten en kruiden. Heb je weinig tijd om te koken? Dan kan je mealpreppen, zodat je alsnog een zelfgemaakte maaltijd hebt. Mealpreppen houdt in dat je meerdere maaltijden bereid op een dag.

Het belangrijkste is om jezelf meer in de natuur te bevinden. Ga daarom vaker wandelen in het bos of in een park. Houd je meer van sporten? Ga dan hardlopen in een bos.