Wonen

3 ideeën om je 13e maand aan uit te geven

Heb je het geluk dat je een 13e maand hebt? Kan je dit geld ook missen? Laat het dan dit jaar niet verdwijnen op je bankrekening. Gun jezelf iets leuks cadeau. Je verdient het. Weet je niet wat? Laat je dan inspireren door de ideeën in dit artikel.

Spullen voor de keuken

Wat dacht je van een nieuw mooi servies? Je kunt je oude servies vervangen door dit nieuwe servies of het nieuwe servies gebruiken voor speciale gelegenheden zoals kerst en oud en nieuw. Als je meer van de gadgets bent is er ook volop keuze. Een keukenmachine is ideaal als je van bakken en uitgebreid koken houdt. Dit maakt het koken en bakken een stuk makkelijker. Ben je gek op snacks? Koop dan een airfryer. Hiermee kun je gezond genieten van snacks. Als je vaak gerechten met rijst maakt is een rijstkoker ideaal. Je hoeft dan alleen het rijst in de rijstkoker te zetten en kunt zelf iets anders gaan doen. De kans op overkoken van de rijst is bijna nihil. Hierdoor is het een ideaal apparaat voor als je niet zo goed bent in koken.

Spullen voor de slaapkamer

Met luxe beddengoed verwen je jezelf extra. Als je het snel koud hebt in de winter kun je een warme plaid, elektrisch deken of elektrische kussen aanschaffen. Daarvan krijg je zeker geen spijt. Wil je jouw bed extra comfortabel maken? Schaf dan een topper aan. Hierdoor lig je niet alleen extra zacht, maar het zorgt er ook voor dat je matras langer meegaat. De topper werkt namelijk als extra beschermlaag voor je matras.

Een leuke belevenis

Heb je alles al wat je hartje begeerd of ben je niet materialistisch ingesteld? Geef jezelf dan een leuke ervaring cadeau. Extra leuk is het als je deze ervaring kunt delen met iemand die je lief hebt. Je kunt bijvoorbeeld een weekendje weg gaan of naar een festival gaan. Nog leuker is het als je eens iets doet wat je normaal nooit doet. Ben je een daredevil? Ga dan bungeejumpen of skydiven. Houd je erg van de natuur en dieren? Dan is hiking, een tijgerworkshop of een roofvogel workshop leuk om eens mee te maken.

 
Twijfel je nog wat je wilt doen met je 13e maand? Zet het dan opzij. Zo verdwijnt het niet op je spaarrekening en heb je de tijd om na te denken over de bestemming voor het geld.