Tips

Lekker weer, maar geen grote tuin? Intex zwembad kopen!

Een intex zwembad kopen wordt tegenwoordig door velen gedaan. Het is een bekend zwembadmerk voor opzetzwembaden. Een opzetzwembad is een zwembad dat op de grond staat. Een opzetzwembad brengt vele voordelen met zich mee.

Ben je benieuwd naar de voordelen van een zwembad kopen kunt en hoe je deze het beste verzorgt? In dit artikel lees je alles over Intex zwembad kopen, het gebruik ervan en de voordelen.

Ieder jaar weer op te zetten nadat je een intex zwembad kopen gaat

Een eerste voordeel van het Intex zwembad kopen, is dat een Intex zwembad kan worden hergebruikt. Nadat je een Intex zwembad kopen gaat, hoef je ‘m na het eerste jaar niet meteen weg te gooien. Als het weer wat minder wordt, zeker na de zomerperiode, kun je ervoor kiezen het Intex zwembad weg te halen. Een jaar later kun je het zwembad weer uit de berging halen en opzetten. Dit zorgt ervoor dat je maar één keer een zwembad kopen hoeft en er daarna jaren plezier van kan hebben.

Geen vast zwembad op de grond

Een ander voordeel van een Intex zwembad kopen, is dat een Intex zwembad niet vast in de grond komt te zitten. Dit zorgt ervoor dat het zwembad niet per se op een vaste plaats in de tuin hoeft komen te staan. Zeker wanneer je verschillende plekken uitproberen wilt, kun je dat met een opzetzwembad uitstekend doen. Het zwembad is heel erg flexibel als je kijkt naar de locatie.

Voor grote en kleine tuinen

Een ander voordeel van een intex zwembad kopen, is dat je kunt kiezen uit verschillende formaten. Hierdoor hoef je niet een hele grote tuin te hebben om een zwembad te kunnen plaatsen. Ook in een kleine tuin kun je genieten van waterpret. Naast dat je een intex zwembad kopen kunt in verschillende maten, komen ze ook in verschillende vormen voor. Hierdoor kun je altijd een passend zwembad vinden voor in jouw tuin.

Ook denken aan het milieu

Een laatst voordeel van een intex zwembad kopen, is dat deze veel milieuvriendelijker is. Dat komt door het water dat wordt gebruikt. Het water dat in een opzetzwembad wordt gestopt, komt meestal vanuit de leidingen. Een normaal zwembad heeft meestal grote hoeveelheden chloorwater. Planten kunnen daarbij maar beter niet in contact komen.

Daarnaast is het ook zo dat een ingebouwd zwembad vaak wordt verwarmd. Dit kost heel veel energie. De energie is ook weer schadelijk voor het milieu. Wanneer je een kleine pomp gebruikt voor een opzetzwembad, ben je veel goedkoper uit, maar ook veel bewuster bezig met het milieu.

Het gebruik van een opzetzwembad

Wanneer je een intex zwembad kopen gaat, kun je deze direct na aanschaf opzetten. Vaak is het aan te raden om dit op een platte ondergrond te doen. Hierdoor kan het zwembad zich namelijk goed wortelen, maar daarnaast zal het ook minder snel zorgen voor scheuren of gaatjes in het zwembad.

Wanneer je het zwembad opruimt, is het aan te raden om deze even goed schoon te maken. Je wilt uiteraard niet dat je je zwembad na een jaar kan weggooien omdat die helemaal smerig is.